maandag 14 september 2009

Over Jef Lennards: bijdrage Fred van de Winkel, bestuurslid WARD centrum Nederland

Lennards woonde in Roermond. Was er ergens in het land wat te doen met betrekking tot Ward, dan zag hij mij heel graag als chauffeur. Ik haalde hem dan in Roermond op en zo gingen we samen “het land” in. In de auto liet ik hem dan veel vertellen. Ook schreef hij vaak een artikel voor ons tijdschrift. Ik kreeg het dan met de hand geschreven, moest het uittypen en dan wilde hij het weer lezen en corrigeren. Dus evenzoveel keren kwam ik op bezoek. Hij woonde samen met twee van zijn zussen in een villa achtige tweekapper in Maasniel. De schuifdeuren van de suite waren altijd gesloten. De voorkamer met erker was de werkkamer van Lennards. In de erker stonden 2 fauteuils en een derde kon worden bijgeschoven. Meer bezoek ontving hij niet. De ramen van deze erker zijn de bekende glas in lood ramen. In de erker presenteerde Lennards alleen sigaren en cognac. Een goedkoop sigaartje voor ons jonge sneuzeltjes, een Hajenius voor de “Heren”. Cognac kreeg iedereen.

bijdrage van Fred van de Winkel:
Zo ongeveer 40 jaar geleden werd ik Wardist. Er bestond toen een vereniging voor “fans”van de Wardmethode - “De Wardvereniging”-
Deze vereniging gaf ook een eigen tijdschrift uit en vrij snel was ik voorzitter van de redactie. In de loop der jaren doorloop je dan binnen een vereniging heel wat functies. Thans ben ik bestuurslid van Ward Centrum Nederland. Binnen het bestuur valt de geschiedenis van Ward zo’n beetje onder mij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten